Для студентів змінили правила перетину кордону: хто зможе виїжджати з України

Читать на русском
Наразі студенти-бакалаври до 22 років, які навчаються в університетах в Україні, зможуть виїжджати за кордон на стажування.
Shutterstock

Кабінет міністрів України у вівторок, 2 квітня, ухвалив зміни щодо перетину державного кордону для студентів-бакалаврів.

Про це повідомив міністр освіти Оксен Лісовий на своїй сторінці у Facebook.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

Він нагадав, що від початку вторгнення рф через воєнний стан у програмах академічної мобільності беруть участь тільки дівчата. І студенти неодноразово зверталися із цим питанням до президента Володимира Зеленського.

І сьогодні уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм – строком на один семестр.

«Йдеться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування)», – уточнив він.

Для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності необхідно мати е-квиток студента, направлення від закладу освіти, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від ТЦК.

Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме.

Нагадаємо, у найближчі тижні Рада може ухвалити новий закон про мобілізацію.

Воєний стан та мобілізація в Україні продовжені мінімум до 13 травня 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: