Один мільйон грн, коштовні годинники та будинок: що саме задекларував мер Києва Кличко

Читать на русском
Міський голова Києва Віталій Кличко задекларував доходи, що були здобуті за 2023 рік. Зокрема, мер вказав 1 мільйон гривень заробітної плати.
фото: LIGA.net

Міський голова Києва Віталій Кличко за 2013 рік задекларував понад 1 млн грн заробітної плати, автомобіль, мотоцикл, а також коштовні годинники.

Про це йдеться у декларації мера столиці, що опублікована у Єдиному державному реєстрі.

Яку зарплату мери облцентрів отримали у перший рік великої війниНайвища зарплата у 2022 році була у мера Харкова Ігоря Терехова, а найнижча – у мера Одеси Геннадія Труханова.

Згідно з даними з декларації, у 2023 році увесь дохід Кличка становила його заробітна плата з Київської міської державної адміністрації - 1 003 636 гривень. Також він вказав у декларації 338 500 гривень, 35 800 доларів та 3 євро на банківських рахунках.

Як зазначається, мер столиці вніс й готівкові заощадження, а саме 209 400 гривень, 52 000 доларів та 68 300 євро. Окрім того, 150 тисяч доларів та 2 200 000 євро Кличко згідно з декларацією, позичив своєму братові Володимиру Кличку.

Зокрема, у власності Кличка перебуває квартира 251,8 м² у Києві, а сам він зареєстрований у квартирі брата 43,6 м² у Києві. Також міський голова володіє будинком відпочинку 785,5 м² та користується земельною ділянкою 2500 м² у селі Лютіж Київської області.

Згідно з даними НАЗК, з транспорту мер Києва володіє мотоциклом Fine custom Puncher 2009 року випуску, причепом Ironhorse Widebody 2013 року випуску та автомобілем Land Rover Discovery 2013 року випуску.

Крім того, Кличко також безкоштовно користується трьома автомобілями: два Toyota Sequoia 2021 року випуску та Toyota, які орендує його брат.

Реєстр декларацій відкритий: чи прозвітували про свої статки звільнені під час війни чиновникиХто зі звільнених під час війни чиновників звітував про свої доходи та майно – на інфографіці.

Водночас, Кличко задекларував й дорогоцінності, а саме:

  • антикварний камінний годинник другої половини ХІХ століття (Jacques Murray & Co),
  • сім наручних чоловічих годинників (два IWC, три Frank Muller, два Mont Blanc);
  • рояль Yamaha.

Згідно з декларацією, Кличко також володіє корпоративними правами двох благодійних організацій, а саме «Благодійний фонд Майбутній Київ» та Благодійний фонд «Фонд Кличка».

Нагадаємо, ми писали, яку зарплату мери облцентрів отримали у перший рік великої війни.

Також «Слово і діло» повідомляло, які заощадження та доходи задекларували мери обласних центрів за 2022 рік.

Окрім цього, на нашій інфографіці можна побачити, хто з нардепів та урядовців задекларував криптовалюту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: