За добу на фронті відбулось майже 80 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Загалом ворог завдав 13 ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив 57 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

На фронті впродовж доби відбулося 79 бойових зіткнень. Війська рф найбільше намагаються наступати на Новопавлівському та Авдіївському напрямках. Зокрема, українські захисники вдарили по 11 районах зосередження росіян.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 13 ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив 57 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

У Повітряних силах пояснили, як Україна може протидіяти новим бомбам рфРечник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш прокоментував випадки застосування росіянами керованих боєприпасів великого калібру УМПБ Д-30.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка - без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Нескучне Сумської області та Кругле Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 5 атак противника в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки в районах населених пунктів Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку воїни ЗСУ відбили 16 атак в районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Первомайське, Невельське Донецької області, де ворог намагався вибити підрозділи Сил оборони із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка та східніше Водяного Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, понад 30 разів намагався прорвати оборону ЗСУ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 5 атак на позиції Сил оборони в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

Ворог підтягує ресурси з глибоких тилів: Гуменюк розповіла про ситуацію у КринкахРосійська окупаційна армія зазнає величезних втрат на лівому березі Херсонської області у Кринках, повідомили у ЗСУ.

На Херсонському напрямку протягом доби російські окупанти здійснили 1 атаку позицій Сил оборони на лівому березі Дніпра.

При цьому, авіація Сил оборони завдала ударів по 3 зенітно-ракетних комплексах та 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ ЗСУ було завдано ураження по 4 радіолокаційних станціях, 1 пункту управління, 1 району зосередження особового складу, 2 засобах протиповітряної оборони та 1 артилерійському засобу окупантів.

Нагадаємо, що минулої доби Сили оборони знищили 730 російських військових. Загальні втрати окупантів у війні проти України становлять 441 520 осіб.

Також стало відомо, що війська рф почали застосовувати на фронті роботизовані платформи з гранатометом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: