НАБУ завершило розслідувати справу заступника Кличка про парк «Нивки»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили відкрити стороні захисту матеріали розслідування про зловживання в столиці.
Петро Оленичфото: kyivcity.gov.ua

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про незаконну передачу частини парку «Нивки» в Києві під забудову.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно заступника голови Київської міської державної адміністрації, який підозрюється у зловживанні службовим становищем, що призвело до незаконної передачі під забудову частини об'єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення парку «Нивки». На сьогодні за дорученням прокурора САП стороні захисту відкрито матеріали справи для ознайомлення», – інформує САП.

У НАБУ додали, що крім заступника голови КМДА у справі також підозрюються колишній начальник відділу експертизи Департаменту земельних ресурсів КМДА та екскерівник приватної компанії.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника голови КМДА Петра Оленича та ексдиректора компанії «Українська марка» Віталія Арцімовича.

Раніше у цій справі підозру отримав заступник міського голови Києва Петро Оленич.

Нагадаємо, за версією слідства, підозрювані домоглися отримання недостовірних відомостей про неналежність ділянки до природно-заповідного фонду. Бувши обізнаним про недостовірність таких відомостей, директор департаменту земельних ресурсів КМДА, а нині заступник мера Києва Петро Оленич використав їх для підготовки та подання на розгляд депутатів Київської міської ради проєкту рішення про передачу паркової ділянки приватній компанії в оренду для будівництва житлово-офісного комплексу. Так, аби забезпечити гарантоване голосування депутатами за відповідний проєкт рішення, посадовець, посилаючись на відповідні відомості, зазначив у пояснювальній записці до проєкту, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду.

Як наслідок, компанія отримала під забудову частину парку площею 0,6 га, а територіальна громада Києва втратила право користуватись нею як об'єктом природно-заповідного фонду та зазнала збитків на суму приблизно 6,4 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: