Справа парку «Нивки»: підозрюваному ексдиректору фірми визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави до підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд визначив 80 520 грн застави колишньому директору компанії «Українська марка» Віталію Арцімовичу, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності незаконної передачі частини парку «Нивки» в Києві під забудову.

Таке рішення 28 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави – задовольнити частково. Застосувати стосовно підозрюваного (Арцімовича – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що в грошовому виразі становить 80 520 грн, зобов'язавши прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду», – йдеться в рішенні.

Також на нього поклали наступні обов'язки: не відлучатися за межі Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше у цій справі підозру отримав заступник міського голови Києва Петро Оленич.

Нагадаємо, за версією слідства, підозрювані домоглися отримання недостовірних відомостей про неналежність ділянки до природно-заповідного фонду. Бувши обізнаним про недостовірність таких відомостей, директор департаменту земельних ресурсів КМДА, а нині заступник мера Києва Петро Оленич використав їх для підготовки та подання на розгляд депутатів Київської міської ради проєкту рішення про передачу паркової ділянки приватній компанії в оренду для будівництва житлово-офісного комплексу. Так, аби забезпечити гарантоване голосування депутатами за відповідний проєкт рішення, посадовець, посилаючись на відповідні відомості, зазначив у пояснювальній записці до проєкту, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду.

Як наслідок, компанія отримала під забудову частину парку площею 0,6 га, а територіальна громада Києва втратила право користуватись нею як об'єктом природно-заповідного фонду та зазнала збитків на суму приблизно 6,4 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: