САП скерувала до суду справу експосадовця Чернівецького управління поліції

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно експосадовця структурного підрозділу поліції.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника структурного підрозділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, якого викрили на вимаганні та отриманні 40 тисяч євро неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника структурного підрозділу поліції ГУНП в Чернівецькій області, якого викрили на вимаганні та отриманні 40 тис. євро неправомірної вигоди. У межах досудового розслідування встановлено, що за вказані кошти він обіцяв громадянці домовитися зі слідчими ГУНП в Чернівецькій області щодо неповідомлення їй про підозру у кримінальному провадженні. Дії особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 369-2 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна», – інформує прокуратура.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього начальника відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров'я особи слідчого відділу Чернівецького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Володимира Митринюка.

Раніше НАБУ і САП завершили розслідування цієї справи.

Нагадаємо, 25 липня 2023 року Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань затримали начальника відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров'я особи слідчого відділу Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області. За версією слідства, він вимагав 40 тисяч євро з місцевої жительки за не притягнення її до кримінальної відповідальності та закриття «справи ухилянтів».

Слідство зафіксувало одержання першої частини 10 тис. євро неправомірної вигоди. Начальника відділення поліції затримали під час передачі йому другої частини хабаря поблизу будинку потерпілої. Органи правопорядку припускають, що підозрюваний був лише посередником і мав передати кошти невстановленим службовим особам слідчого управління ГУ НП в Чернівецькій області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: