Антикорупційний суд заочно судитиме ексголову Родовід банку

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про спеціальне провадження стосовно колишнього очільника держбанку.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд вирішив заочно судити колишнього голову правління Родовід банку Дмитра Єгоренка за допомогу колишньому народному депутату Олександру Шепелеву заволодіти 18,45 млн грн фінансової установи.

Таке рішення 19 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні щодо (Єгоренка – ред.), обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191; ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, у 2009-2010 роках на той момент народний депутат, член комітету з питань фінансів і банківської діяльності Олександр Шепелев вирішив заволодіти коштами Родовід банку. Він прийшов у приміщення установи і назвав себе неофіційним куратором від Кабінету міністрів, після чого отримав робочий кабінет.

Надалі використовуючи становище повпливав на ексголову Родовід банку Єгоренка та інших осіб з метою укладання фіктивних договорів на оренду приміщення, власником яких був Шепелев та його дружина. Це приміщення ніхто не орендовував і тому Родовід банк безпідставно сплатив родині Шепелева 18,45 млн грн.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу екснардепа Олександра Шепелева про заволодіння коштами Родовід банку. Його наразі утримують в Лук'янівському слідчому ізоляторі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: