Екснардепа Шепелева перевели до Лук'янівського СІЗО

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання сторони захисту про зміну заходів безпеки, застосованих до колишнього політика.
Олександр Шепелев

Вищий антикорупційний суд за прохання адвоката перевів з ізолятора тимчасового тримання Головного управління Національної поліції в Києві до Лук'янівського слідчого ізолятора.

Таке рішення 17 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання захисника про зміну заходів безпеки. Змінити заходи безпеки, застосовані постановами прокурора у кримінальному провадженні №12013000000000507 від 28.08.2013. Перевести (Олександра Шепелева – ред.) із місця зі спеціальним режимом тримання ізолятор тимчасового тримання ГУНП у місті Києві до ДУ «Київський слідчий ізолятор», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, екснардеп Шепелев вплинув на тимчасового адміністратора Родовід банку, щоб той посприяв у залученні банком для стягнення боргів адвокатське об'єднання «Бріарей». Об'єднанню сплатили понад 301 млн грн за послуги, які нібито взагалі не надавались. Як вважають органи правопорядку, гроші були переведені в готівку, яку екснардеп присвоїв, розмістивши на банківських рахунках своєї матері та дружини.

За даними органів правопорядку, Шепелеву вдалося зняти і передати довірений особі майже 25 млн доларів з цих грошей. Ці кошти потім використали для внесення до статутного капіталу компаній, а частки в них оформили на сина екснардепа.

Нагадаємо, колишній народний депутат України (V і VI скликань) Олександр Шепелев проходить підозрюваним у трьох тяжких злочинах: державній зраді, замовному вбивстві і розкраданні коштів. Раніше суд заарештував майно Шепелева та його родичів. Також в ГПУ повідомляли, що екснардеп із 2014 року працює на ФСБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: