Австрія здатна очолити коаліцію з гумдопомоги Україні – Стефанчук

Читать на русском
Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гуманітарної допомоги Україні, заявив голова ВР Стефанчук.
facebook.com/stefanchuk.official

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з надання гуманітарної допомоги Україні.

Таку думку висловив голова Верховної ради Руслан Стефанчук у понеділок за підсумками своєї зустрічі із Федеральним президентом Австрії Александером ван дер Беленом.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

«Наголосив на важливості посилення гуманітарної допомоги Україні. Переконаний, що Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з надання гуманітарної допомоги Україні», – написав Стефанчук у Facebook.

Спікер парламенту наголосив, що для України важлива будь-яка гуманітарна допомога: автомобілі швидкої допомоги, протезування поранених воїнів та постраждалих цивільних осіб, їх реабілітація, будівельна та комунальна техніка, необхідна для функціонування територіальних громад.

«Зачепили тему гуманітарного розмінування. Сподіваюся на продовження допомоги з боку Австрії у цій сфері», – додав Стефанчук.

Нагадаємо, нещодавно коаліцію з розмінування України поповнила Греція.

За час повномасштабної війни з росією та, зокрема, зустрічей у форматі «Рамштайн», західні союзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні.

Днями канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував створення ще однієї коаліції для підтримки України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: