Уряд збільшив розмір соціальної допомоги дітям загиблих добровольців

Читать на русском
Відповідне рішення у дає змогу вже з 1 квітня автоматично підвищити розмір виплати з 2361 гривні до 7800 гривень на одного неповнолітнього.
Слово і діло

Кабінет міністрів України в три рази збільшив розмір державної соціальної допомоги дітям загиблих українських захисників-добровольців.

Про це Міністерство у справах ветеранів України повідомляє на Урядовому порталі.

Виплати ВПО: як зміняться правила нарахування допомоги з 1 березняНові правила призначення виплат внутрішньо переміщеним особам із 1 березня 2024 року – на інфографіці.

Як зазначається, за ініціативи Мінветеранів уряд збільшив розмір державної соціальної допомоги дітям загиблих захисників-добровольців.

«Йдеться про дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України з числа осіб, які добровільно брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, та не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад», - повідомляє відомство.

Згідно з повідомленням, відповідне рішення у дає змогу вже з 1 квітня автоматично підвищити розмір виплати з 2361 гривні до 7800 гривень на одного неповнолітнього та до 6100 гривень - на кожного, якщо в сім’ї двоє і більше дітей.

Нагадаємо, напередодні президент України підписав закон, згідно з яким загиблі військові зможуть стати батьками.

Раніше повідомлялося, що з 1 березня зміняться правила виплати ВПО. Однак, як відомо, їх продовжать не всім.

Також у Мінреінтеграції розповіли, скільки ВПО подали заяви на продовження держдопомоги.

А в Мінсоцполітики анонсували новий вид допомоги для переселенців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: