Справа «Нацкінематеки»: суд затвердив угоду з обвинуваченим

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду зі слідством, на яку пішов колишній керуючий санацією одного з державних підприємств.
фото: bankruptcy-ua.com

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім арбітражним керуючим санацією державного підприємства «Національна кінематека України» Русланом Бандуристим у межах справи про заволодіння нерухомістю цього ДП вартістю майже 42 млн грн.

Таке рішення 11 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Бандуристий пішов на угоду про визнання винуватості. Прокурор САП скерував її до суду.

«Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та обвинуваченим (Бандуристим – ред.) за участі захисника у кримінальному провадженні за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 - ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 28 - ч. 1 ст. 366 КК України. (Бандуристого – ред.) визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 - ч. 3 ст. 365-2 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю, пов'язаних з наданням публічних послуг строком на 1 рік 6 місяців без конфіскації майна», – йдеться в рішенні.

Водночас його звільнили від основного покарання на іспитовий строк у 1,5 роки. На Бандуристого поклали наступні обов'язки: періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації. Наразі він мобілізований до лав Збройних сил України.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишній заступниці міністра культури Тамарі Мазар та ще шістьом особам. За версією слідства, упродовж 2016-2019 років організатори злочинної схеми розробили план, за яким під виглядом санації «НКУ», яке перебувало в скрутному фінансовому становищі, планували заволодіти майном підприємства за безцінь. Для цього вони залучили посадовців Мінкультури й самого держпідприємства. Ті відповідно погодили незаконний план санації, і забезпечили перемогу в аукціоні з продажу майна наперед визначеної ТОВ «Вест Прайт», яка до того ж придбала будівлі за заниженою ціною.

Зібрані під час розслідування НАБУ і САП матеріали стали підґрунтям для невизнання та скасування Господарським судом міста Києва результатів аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України». Законність та обґрунтованість цього рішення підтвердив Верховний суд. Тож держпідприємство отримало можливість повернути у власність незаконно втрачену нерухомість, що і зробило.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: