ВАКС оголосив обвинувальний вирок судді Госпсуду у відставці

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив судовий розгляд справи за обвинуваченням служителя Феміди у відставці у хабарництві.
фото: ВРП

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим суддю Господарського суду Івано-Франківської області у відставці Володимира Булку в одержанні 5000 євро неправомірної вигоди. Йому призначили 6 років колонії.

Про це повідомляють співрозмовники «Слово і діло» в органах правопорядку та підтверджують у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«13 березня 2024 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок колишньому судді Господарського суду Івано-Франківської області, якого викрили на одержанні 5000 євро неправомірної вигоди від голови правління одного з товариств за прийняття рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого у справі про банкрутство товариства. Суд погодився з позицією прокурора САП та визнав особу винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України», – інформує САП.

Судді у відставці Булці призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком у 6 років із забороною обіймати посади судді, прокурора та адвоката протягом 3 років із конфіскацією всього майна. Його взяли під варту в залі суду.

Як відомо, у березні 2023 року ВАКС зобов'язав примусово доставити обвинуваченого Булку в судове засідання.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, екссуддя Госпсуду Івано-Франківської області Володимир Булка отримав 5 тисяч євро неправомірної вигоди від голови правління ПАТ «Живиця» Олександра Аниськовця за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство підприємства. Суддю затримали 7 серпня 2018 року «на гарячому», відразу після отримання ним другої частини обумовлених коштів, а саме 3 тисяч євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: