Українські бійці знищили новітній російський комплекс РЕБ «Палантин» – відео

Читать на русском
Цей комплекс вів радіоелектронну розвідку, придушував існуючі системи зв'язку Сил оборони на Запорізькому напрямку.
trueua.info

У понеділок, 11 березня, на Запорізькому напрямку бійці Збройних сил України за допомогою HIMARS знищили новітній російський комплекс радіоелектронної боротьби «Палантин».

Про це Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ повідомляє у Telegram.

«Під час ведення розвідки на Запорізькому напрямку оператори розвідувальних БпАК 3-го окремого полку ССО виявили мобільний комплекс оперативно-тактичного рівня РЕБ «Палантин». Комплекс вів радіоелектронну розвідку, придушував існуючі системи зв'язку Сил оборони на цьому напрямку», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що оператори з дрону супроводжували ціль та надали інформацію ракетно-артилерійському підрозділу Сил оборони для подальшого ураження. Внаслідок вогневого ураження ворожу ціль знищено.

У ССО зазначили, що РЕБ «Палантин» дозволяє «осліпити» в короткохвильовому та ультракороткохвильовому діапазонах, і створювати перешкоди для стільникового та транкінгового зв'язку.

«Палантин» за потреби може об'єднати різні комплекси РЕБ та радіоелектронної розвідки в єдину бойову мережу, що значно підвищує ефективність їх застосування. Комплекс завершив військові випробування та надійшов на озброєння загарбників у 2019», - зауважили у ССО.

🔥ССО разом з HIMARS знищили новітній російський комплекс РЕБ “ПАЛАНТИН”ССО України / SOF UA

Нагадаємо, напередодні українські військові знищили за допомогою дронів замасковані позиції ворога у Запорізькій області.

Також Сили Оборони уразили ворожий самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1» та самохідну артилерійську установку «Гіацинт».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: