За добу на фронті відбулось майже 60 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Загалом ворог завдав 3 ракетних та 61 авіаційний удар, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Протягом суботи, 9 березня, на фронті відбулося 58 бойових зіткнень з ворогом. Зокрема, на Новопавлівському напрямку росіяни 21 раз намагалися прорвати оборону українських військ, а на Авдіївському - відбито 11 атак.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що протягом доби відбулося 58 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 61 авіаційний удар, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Стало відомо, скільки окупантів ліквідували ЗСУ на лівому березі Дніпра за добуЯк зазначається, Збройні Сили України знищили 52 російських окупанта на лівому березі річки Дніпро.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені. Встановлено, що визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках країна-агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України. Із авіації війська рф вдарили по району Гранева Харківської області.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість атакували населені пункти. Зокрема, по району Синьківки Харківської області відпрацювала бойова авіація рф.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили шість ворожих атак у районах Тернів та Спірного Донецької області. Війська РФ намагалися прорвати там оборону.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили п'ять ворожих атак у районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення. З авіації російська армія била по районах Богданівки, Часового Яру та Дружби Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 11 ворожих атак у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького і Первомайського Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати війська РФ у районах Красногорівки, Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. Ворог за підтримки авіації 21 раз намагався прорвати там оборону.

«Ворог діє трохи дивним чином»: у ЗСУ розповіли про ситуацію на Оріхівському напрямкуОкупанти не полишають спроб вибити українських військових із Роботиного на Оріхівському напрямку. Їхні атаки нерідко виглядають дуже дивно, повідомили у ЗСУ.

На Оріхівському напрямку російська армія шість разів атакувала позиції Сил оборони в районах Роботиного та західніше від Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни обстріляли з мінометів й артилерії райони понад 20 населених пунктів, зокрема самого Херсона, Осокорівки, Берислава, Одрадокам'янки, Токарівки, Антонівки і Станіслава Херсонської області.

Українська авіація завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників. Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили три ворожі об'єкти: район зосередження особового складу, станцію радіоелектронної боротьби та засіб протиповітряної оборони.

Нагадаємо, російська армія з початку вторгнення втратила уже 423 160 військових. За минулу добу, 8 березня, ЗСУ знищили ще 850 окупантів.

Також відомо, що українські військові розширюють плацдарм на лівобережжі Дніпра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: