«Ворог діє трохи дивним чином»: у ЗСУ розповіли про ситуацію на Оріхівському напрямку

Читать на русском
Окупанти не полишають спроб вибити українських військових із Роботиного на Оріхівському напрямку. Їхні атаки нерідко виглядають дуже дивно, повідомили у ЗСУ.
Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти не полишають спроб вибити українських військових із села Роботине на Оріхівському напрямку.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Динаміка знищення озброєння російських військ в УкраїніНа інфографіках – динаміка знищення російських танків, літаків, вертольотів, систем ППО, кораблів, РСЗВ, артилерійських систем та бронемашин.

За його словами, рашисти діють на цьому напрямі «трохи дивним чином».

«Вони накопичують іноді якісь ресурси для якогось значного удару бронеколоною з десятками одиниць техніки. Потім вони знищуються під час цієї атаки, а далі ворог переходить вже до звичайної тактики малими штурмовими групами, іноді із застосуванням бронетехніки, яка викидає піхоту у центрі того ж села Роботине», – розповів речник.

Він наголосив, що Роботине, незважаючи на всі потуги вороги, залишається під вогневим контролем ЗСУ.

«Скоріш за все, це у них політична ціль – відбити цей роботинський виступ. Саме тому вони кидають туди значні резерви, ресурси і б'ються за Роботіне, як головою об стіну. Зазнають там дуже великих втрат, але не залишають цих спроб», – підсумував Ліховий.

Нагадаємо, напередодні командувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що через нестачу техніки росіяни почали застосовувати на фронті гольф-кари та багі.

Також повідомлялося, що ворог удвічі зменшив кількість авіаударів на фронті через знищення винищувачів Су-34.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: