Пожежа у київському екопарку «Осокорки»: вигоріло близько 3 гектарів території

Читать на русском
Через пожежу вигоріло близько 3 гектарів території, зокрема частина ландшафтного заказника Осокорківські луки.
fakty.com.ua

Внаслідок пожежі на Осокорківських озерах вигоріло близько 3 гектарів території, у тому числі й частина ландшафтного заказника «Осокорківські луки».

Про це повідомив начальник воєнної адміністрації Києва Сергій Попко.

У Києві противники забудови побилися з поліцієюУ Києві на Осокорках відбулися сутички між противниками забудови на вул. Григоренка, 40 та поліцією, затримано двох осіб.

«Якої саме шкоди наніс вогонь системі заповідних водно-болотних угідь з’ясують екологи. Територія має природоохоронний статус – знищення флори та фауни там суворо заборонено. За такі дії, кримінальний кодекс України передбачає штраф 8,5 млн грн або позбавлення волі на 3 роки», – зазначив він.

Попко повідомив, що вчора звернувся до правоохоронців щодо розслідування інциденту. Серед версій, які розглядатимуть, є підпал. Наразі на місці працює слідчо-оперативна група Дарницького управління поліції.

На території екопарку встановлено чергування пожежних підрозділів ДСНС та розрахунку БПЛА для моніторингу можливих повторних займань.

Нагадаємо, пожежа біля озера Тягле почалася ввечері 5 березня. На площі близько трьох гектарів було загоряння сухої трави та очерету. Гасіння пожежі було ускладнено підтопленням під'їзних шляхів, о 23:57 пожежу було ліквідовано.

Пожежа почалася на ділянці, яка межує ділянці із забудовою Stolitsa Group. В екопарку впевнені, що це підпал.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: