В Одесі триває розбір завалів у будинку після атаки «шахедів», кількість жертв зросла

Читать на русском
Вночі 2 березня в Одесі ворожий ударний дрон влучив у багатоповерхівку. Один підʼїзд зруйнований вщент. Під завалами є люди.
Фото: Сили оборони півдня України

В Одесі рятувальники продовжують розбір завалів багатоповерхового будинку, пошкодженого внаслідок атаки ворожих ударних безпілотників. Кільксть загиблих зросла до двох. Під завалами, ймовірно, лишаються люди.

Про це повідомляють очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, голова МВС Ігор Клименко, ДСНС, Сили оборони півдня України та місцеві Telegram-канали.

Як повідомив Кіпер, ворожий ударний дрон влучив у багатоповерхівку. Один підʼїзд зруйнований вщент.

Двоє людей загинули, ще семеро осіб отримали поранення, серед них одна дитина.

«Серед постраждалих вагітна жінка, вона в середньому ступені важкості в лікарні. Ще троє людей з чисельними пораненнями також госпіталізовані, серед них 26-річна дівчина у важкому стані, інші двоє - в стані середньої важкості. Лікарі роблять все можливе. Трьом людям, включаючи трирічну дитину, медична допомога надана на місці», – розповів Кіпер.

Пошуково-рятувальна операція триває. Під завалами можуть перебувати люди.

Як повідомили військові, 8 ударних безпілотників ворог спрямував на Одещину з акваторії Чорного моря. Зазначається, що протягом години підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку, 7 цілей було знищено.

Під час атаки один із дронів маневрував серед житлових кварталів Одеси та влучив в 9-ти поверховий будинок. Частину під'їзду із 18 квартир зруйновано.

«Рятувальна операція триває безперервно, адже під завалами можуть бути люди. На зараз є дані, що на зв'язок не виходять 7 мешканців багатоповерхівки», – зазначили у ДСНС.

Психологи поліції та ДСНС на місці надають психологічну допомогу, по неї звернулись вже понад півсотні людей.

Також оперативно розгорнуто пункти обігріву, адже внаслідок обстрілу без теплопостачання залишились десяток багатоквартирних будинків.

Нагадаємо, вночі 2 березня в Одесі ударний дрон влучив у багатоповерхівку. Люди опинилися під завалами. Спочатку повідомлялося про одного загиблого.

Цієї ж ночі, 2 березня, у Харківській області внаслідок атаки «шахедів» загинула людина.

Також росіяни атакували Харків та Харківську область, внаслідок прильоту в одному із районів обласного центру згоріли автомобілі, а в області загинула людина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: