Росіяни обстріляли Сумщину: в області зафіксовано майже 300 вибухів, є загиблі

Читать на русском
Протягом дня росіяни здійснили 59 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 296 вибухів.
volyn24.com

Російські окупаційні війська за добу вівторка, 27 лютого, здійснили майже 60 обстрілів прикордоння Сумщини. Внаслідок атак є двоє загиблих та восьмеро поранених за день.

Про це пресслужба Сумської ОВА повідомляє у Telegram.

Як зазначається, протягом дня росіяни здійснили 59 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 296 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Свеська, Дружбівська громади.

Повідомляється, що по Хотінській громаді здійснено обстріли з міномету (19 вибухів) та артобстріли (14 вибухів). Внаслідок артобстрілу (САУ) загинуло 2 та отримали поранення 6 співробітників Нацполіції.

«Юнаківська громада: ворог бив з артилерії (2 вибухи), мінометів (12 вибухів), відбулися також атака FPV-дрону (1 вибух) та скидання боєприпасу ВОГ з БПЛА (2 вибухи). Крім того, був авіаудар КАБ (4 вибухи)», - йдеться в повідомленні.

У ️Краснопільській громаді зафіксовано мінометні обстріли (11 вибухів), артобстріли (15 вибухів), пуск НАР з гелікоптера (10 ракет), атаку FPV-дронів (2 вибухи) та удар боєприпасом типу «Ланцет» (1 вибух).

При цьому, на територію ️Великописарівської громади росіяни скинули 39 мін.

«Середино-Будська громада: здійснено удари FPV-дроном (2 вибухи), мінометні обстріли (30 вибухів), обстріл з РСЗВ (24 вибухи). Внаслідок мінометного обстрілу поранені двоє місцевих жителів. Крім того, був обстріл зі ствольної артилерії (2 вибухи)», - повідомляють в ОВА.

Водночас, також по ️Дружбівській громаді зафіксовано пуск НАР з реактивного літака (7 ракет).

По Зноб-Новгородській громаді був пуск НАР з літака (4 вибухи), мінометний обстріл (4 вибухи) та обстріл зі ствольної артилерії (10 вибухів).

«Есманьська громада: ворог здійснив обстріли з кулемету та пуск КАБ з літака (2 вибухи). Білопільська громада: зафіксовано удар FPV-дронів (4 вибухи), мінометний обстріл (2 вибухи), обстріл зі ствольної артилерії (4 вибухи) та з РСЗВ (8 вибухів)», - йдеться в повідомленні.

У Свеській громаді відбувся пуск НАР з літака (10 вибухів). Шалигинська громада: росіяни вдарили зі ствольної артилерії (29 вибухів) та міномету (5 вибухів).

А по Новослобідській громаді ворог бив з РСЗВ (6 вибухів), ствольної артилерії (4 вибухи), мінометів (1 вибух). Також у Миропільській громаді зафіксовано артилерійський обстріл (6 вибухів).

Нагадаємо, російські окупанти вчора вдень ударили з артилерії по Сумській області. Обстріл був прицільно по правоохоронцях, які виїхали на місце попереднього прильоту. Спочатку було відомо про двох загиблих та чотирьох поранених.

Раніше повідомлялося, що росіяни вдарили керованими авіабомбами по Юнаківській громаді Сумської області. Зруйновано приватний будинок, загинуло подружжя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: