Зеленський призначив ексглаву «Укроборонпрому» послом в Азербайджані

Читать на русском
Юрія Гусєва, який у 2019-2020 роках був генеральним директором Укроборонпрому, призначено послом України в Азербайджані.
facebook.com/Husyev

Президент Володимир Зеленський призначив колишнього генерального директора «Укроборонпрому» Юрія Гусєва послом України в Азербайджані.

Указ оприлюднено на сайті ОПУ.

В яких країнах немає посла УкраїниУкраїнського посла немає у понад сотні країн світу. Повний список країн – на інфографіці Слово і діло.

«Призначити Гусєва Юрія Веніаміновича надзвичайним та повноважним послом України в Азербайджанській Республіці», – йдеться у документі.

Іншим указом Зеленський звільнив з цієї посади Владислава Каневського (був призначений послом у лютому 2019 року).

Юрій Гусєв у 2014-2016 роках працював у Міністерстві оборони. В 2016 році він був радником міністра інфраструктури, в 2018-му – міністра екології. З липня 2019 року до грудня 2020 року Гусєв очолював Херсонську обласну державну адміністрацію.

Після ОДА він перейшов на посаду генерального директора концерну «Укроборонпром». Володимир Зеленський звільнив його 27 червня минулого року. Причину звільнення не повідомляли, концерн перебував у процесі реорганізації. ЗМІ тоді писали, що Гусєва можуть призначити кудись послом.

Нагадаємо, у квітні 2023-го Зеленський призначив ексміністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна послом у Китаї.

Крім того, президент зняв з посади посла у Білорусі Ігоря Кизима.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: