У Токіо розпочалась японсько-українська конференція з економічного розвитку та відбудови

Читать на русском
У Токіо розпочалась японсько-українська конференція з економічного розвитку та відбудови. Сторони підпишуть угоди як на урядовому рівні, так і на рівні приватного сектору.
Фото: Суспільне

У понеділок, 19 лютого, у Токіо розпочалась конференція з економічного розвитку та відбудови, організована урядами Японії та України.

Про це повідомляє Суспільне.

Зазначається, що подія спрямована на розвиток діалогу між Україною та Японією, зокрема між урядовцями та бізнес-секторами країн. Також вона має на меті вивчення потенціалу державно-приватного співробітництва для економічної реконструкції України.

Участь у конференції беруть прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, очільник уряду України Денис Шмигаль, а також представники понад 100 японських та українських компаній.

Повідомляється, що Японія та Україна планують підписати близько 50 документів щодо співпраці, які стосуються інфраструктурних проєктів. Угоди будуть підписані як на рівні урядів, так і на рівні приватного сектору.

Очікується, що Японія допомагатиме у розмінуванні території України, відновленні енергетичної та транспортної інфраструктури, а також сприятиме покращенню гуманітарної ситуації.

Крім того, Токіо сприятиме боротьбі з корупцією та посиленню державного управління в Україні.

Також Україна отримає від Японії новітні технології у галузі сільського господарства, телемедецини та енергетики.

Як повідомлялося раніше, Японія заручиться допомогою приватного сектору та надаватиме довгострокову підтримку для відбудови України.

Також повідомлялося, що Японія планує додатково виділити Україні понад 100 млн доларів на програми у семи напрямках, і вже надала 50 млн доларів на відновлення зруйнованого житла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: