В Японії мають намір розширити підтримку України

Читать на русском
Японія залучить приватний сектор для продовження довгострокової допомоги Україні, оскільки це має важливе значення для відновлення та реконструкції нашої України.
Фото: Getty Images

Японія заручиться допомогою приватного сектору та надаватиме довгострокову підтримку для відбудови України.

Про це заявила міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава в інтерв’ю NHK.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Як підкреслила очільниця зовнішньополітичного відомства, залучення приватного сектору має «важливе значення для відновлення та реконструкції України».

За словами Камікави, «досягнення цих цілей буде довготривалою роботою, спрямованою на відновлення країни та засобів до існування її народу». Вона пообіцяла, що Японія докладатиме «постійних зусиль», які охоплюватимуть різні сектори.

Крім того, міністерка підкреслила важливість долучення до планів відбудови концепції «Жінки, мир і безпека». Вона сказала, що Японія підтримуватиме всіх українців, включаючи жінок і дітей.

Як відомо, 19-20 лютого у Токіо відбудеться конференція з відновлення України, у якій візьмуть участь понад 100 японських та українських компаній.

Нагадаємо, 7 січня міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава відвідала Київ. Це був її перший візит в Україну від моменту вступу на посаду у вересні 2023 року.

Також повідомлялося, що Японія планує додатково виділити Україні понад 100 млн доларів на програми у семи напрямках, і вже надала 50 млн доларів на відновлення зруйнованого житла.

Раніше стало відомо, що Японія готова виділити Україні близько 4,5 млрд доларів на повоєнне відновлення країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: