ВАКС продовжив обов'язки ексзаступнику міністра економіки

Читать на русском
Антикорупційний суд вкотре підтримав клопотання прокурора САП про продовження обов'язків колишньому заступнику глави Мінекономіки.
фото: forbes.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 12 квітня строк дії обов'язків, покладених колишнього заступника міністра економіки Олександра Грибана. НАБУ і САП підозрюють у його у зловживаннях на 33,7 млн грн.

Таке рішення 12 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Грибану 939 400 грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатись за межі Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Апеляційна палата ВАКС збільшила йому заставу до 2,7 млн грн, а перелік обов'язків залишила без змін. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків ще на два місяці.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії покладених на підозрюваного (Грибана – ред.) процесуальних обов'язків у межах кримінального провадження - задовольнити. Продовжити підозрюваному строк дії обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави, на 2 місяці, тобто до 12 квітня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому і ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Висоцького підозрюють у причетності до зловживань на двох закупівлях макаронів у вигляді гуманітарної допомоги, які завдали 62,5 млн грн збитків. Грибану інкримінують лише один епізод – на 33,7 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: