За добу на фронті відбулось понад 60 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Загалом ворог завдав 4 ракетних та 61 авіаційний удари, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Ілюстративне фотоГенштаб ЗСУ

Протягом доби суботи, 17 лютого, на фронті між Силами оборони та російськими загарбниками відбулися 63 бойових зіткнення, найбільше на Мар'їнському та Авдіївському напрямках. Зокрема, на Мар’їнському напрямку росіяни 21 раз намагалися прорвати оборону українських військ.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, протягом доби відбулось 63 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 61 авіаційний удари, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Повітряні сили України знищили одразу три ворожі літакиНа Східному напрямку 17 лютого українським захисникам вдалося знищити одразу три російських винищувачі.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах Синьківки, Петропавлівки, Куп'янська Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 7 атак поблизу Білогорівки Луганської області та Тернів, Ямполівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 7 атак в районах Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак ворога біля Ласточкиного Донецької області. Також ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Орлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, 21 раз намагалися прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку нашими захисниками відбито 2 атаки південніше Пречистівки та західніше Старомайорського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційного удару в районі Вугледара Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 4 атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

Справедливе та професійне рішення: Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з АвдіївкиСитуація в Авдіївці показує, що Україна здатна перемогти у війні проти росії, однак її дії обмежуються через дефіцит озброєння. Вихід з міста був правильним рішенням, щоб зберегти життя бійців.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 2 спроби штурму позицій наших військ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу та 3 зенітно-ракетних комплексах противника. Також на Східному напрямку підрозділами Повітряних сил Збройних сил України знищено одразу три ворожі літаки: два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 пункту управління, 4 артилерійських засобах, 4 складах боєприпасів, 1 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, що втрати російської армії від початку повномасштабного вторгнення в Україну зросли до 401 тисячі 350 військовослужбовців.

Також українські військові відбили ворожу атаку безпілотників на Запорізькому напрямку. Вони знищили дев’ять FPV-дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: