Україні потрібна сучасна ППО: Умєров прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки

Читать на русском
Він наголосив на правильності рішення щодо збереження військових. Керівник відомства запевняє, що ЗСУ повернуть Авдіївку.
t.me/ministry_of_defense_ua

Ситуація з виходом ЗСУ з Авдіївки показала, що Україні необхідні сучасні системи протиповітряної оборони, засоби далекого ураження та посилення фортифікаційних споруд.

Про це міністр оборони України Рустем Умєров написав у Фейсбуці.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

«Наші lessons learned щодо Авдіївки: потрібні сучасні системи ППО, щоб ворог не міг застосовувати КАБи, потрібні засоби далекого ураження для нищення ворожих складів, потрібні артилерійські снаряди», - наголосив Умєров.

Зокрема, він наголосив на правильності рішення щодо збереження військових. Керівник відомства запевняє, що ЗСУ повернуть Авдіївку.

«Працюєм над цим постійно. Фортифікації - будуємо й посилюємо. Рішення берегти людей - правильне. Авдіївку - повернемо», - запевнив міністр оборони.

Водночас, президент Володимир Зеленський також заявив, що вихід з міста був правильним рішенням, щоб зберегти життя бійців.

Нагадаємо, у ніч проти суботи, 17 лютого, ЗСУ вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

Аналітики Інститут вивчення війни відзначають, що захоплення міста саме по собі не принесе жодних переваг чи можливостей для оперативно значимих наступів армії рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: