ВАКС розгляне питання об'єднання справ Труханова

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про передачу справи іншій колегії суддів для вирішення питання про об'єднання.
фото: hromadske.ua

Вищий антикорупційний суд розгляне питання об'єднання справи за обвинуваченням міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших у розтраті понад 92 млн грн бюджету міста на придбанні будівлі збанкрутілого заводу «Краян» з провадженням щодо його колишньої помічниці Альони Попової, яку заочно судять за ці ж обставини.

Таке рішення 8 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора - задовольнити. Матеріали кримінального провадження обвинуваченням (Альони Попової – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України, - передати колегії суддів Вищого антикорупційного суду для вирішення питання про його об'єднання в одне провадження з кримінальним провадженням за обвинуваченням (Труханова та інших – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: