Гуменюк пояснила, чому росіяни атакують Україну «шахедами» у складних погодних умовах

Читать на русском
Росія атакує українську територію шахедами у погану погоду, оскільки вона ускладнює роботу мобільних вогневих груп.
Фото: pravdatutnews.com

Росіяни навмисно обирають для атак території України дронами-камікадзе «Shahed» складні погодні умови, оскільки це ускладнює роботу сил протиповітряної оборони.

Про це розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у коментарі 24 каналу.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

За її словами, ворог щоразу використовує складні погодні умови: підвищену туманність через перепад температур поблизу моря, штормову погоду, сильний поривчастий вітер – усі ці фактори ускладнюють роботу мобільних вогневих груп.

Коментуючи нічну дронову атаку росіян на південні області 8 лютого, Гуменюк заявила, що робота сил ППО України була «дуже напруженою».

«На жаль, влучань не вдалося уникнути, проте результат досить переконливий», – зазначила вона.

Нагадаємо, у ніч проти 8 лютого росія атакувала Україну 17-ма ударними дронами. Сили ППО збили 11 БПЛА, але є влучання на Одещині та Миколаївщині.

У Миколаєві постраждала інфраструктура, багатоквартирні будинки, були руйнування у приватному секторі, а в Одесі під час атаки постраждали двоє поліцейських.

Також 7 лютого росія завдала кількох ударів по Україні, використовуючи 64 засоби повітряного нападу – ударні безпілотники, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Внаслідок ракетних ударів у Києві загинули четверо людей, ще одна людина загинула у Миколаєві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: