Гуменюк пояснила, чому росія взяла паузу в атаках «шахедами»

Читать на русском
Росіяни обізнані, що місця їхнього запуску дронів відомі Україні. Швидше за все, вони шукають нові майданчики.
Фото: ukr.radio

Армія рф не атакувала Україну дронами в останні дні через певні труднощі. Одна з причин – найімовірніше, росіяни шукають нові майданчики для запуску БПЛА.

Про це заявила речниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону 6 лютого.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

«Бачимо, що снаряди типу Shahed-131/136 або інших модифікацій ворог минулими днями або ночами не використовував. Зокрема, починаючи з вихідних. За даними Повітряних сил бачимо, що їх не було і на інших напрямках. Очевидно, що є певні складнощі», – зазначила вона.

За словами Гуменюк, зараз спостерігається активність вантажних бортів у напрямку Тегеран-Москва.

«Не виключено, що вони вишукують нові майданчики пуску, і проводять злагодження підрозділів. Для того, щоб виконувати такі завдання, як масовані дронові атаки, також необхідно і навчити персонал, і розподілити обов'язки, і провести спільну координацію дій», – наголосила вона.

Гуменюк додала, що росіяни обізнані, що місця їхнього запуску відомі Україні.

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомляла, що ворог шукає нову тактику застосування «шахедів». Президент розповів, скільки ракет і дронів випустила рф по Україні в січні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: