В Україні може з'явитися посада кібердипломата

Читать на русском
Секретар РНБО анонсував, що скоро офіційно в нашій країні може з'явитися така посада, як кібердипломат.
Фото LIGA.net

В Україні незабаром можуть офіційно затвердити посаду кібердипломата. Вони вже є у багатьох країнах.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на відкритті Kyiv International Cyber Resilience Forum 2024 року.

Битви хакерів: проти кого воюватимуть українські кібервійськаОсновним противником українських кібервійськ стануть російські війська інформаційних операцій, які вже мають послужний список.

«Зараз у світі йде великий рух. Велика кількість країн має кібердипломатів. Думаю, що в нашій країні скоро з'явиться така посада, як кібердипломат, тому що це важливий напрямок боротьби», – сказав Данілов.

Кібердипломатія – це дипломатія у кіберпросторі або використання дипломатичних ресурсів та виконання дипломатичних функцій для захисту національних інтересів у кіберпросторі.

Данілов відкрив Кіберфорум-2024, присвячений стійкості країни під час війниUkrinform TV

Нагадаємо, РНБО розпочала створення кібервійськ України ще у вересні 2021 року.

Також повідомлялося, що на засіданні «Рамштайн» у січні Нідерланди приєдналися до ІT-коаліції, яка надає підтримку ЗСУ у сфері кібербезпеки.

Окрім Нідерландів, учасниками ініціативи є ще 11 країн: Україна, Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Естонія та Японія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: