«Плати за те, що отримав»: Кабмін затвердив новий порядок перерахунку вартості комуналки

Читать на русском
Кабінет Міністрів на засіданні 6 лютого затвердив Порядок перерахунку вартості комунальних послуг із постачання тепла, води та вивезення сміття.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет Міністрів на засіданні 6 лютого затвердив Порядок перерахунку вартості комунальних послуг із постачання тепла, води та вивезення сміття.

Про це написав у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

НБУ спрогнозував, що буде з комунальними тарифами до 2025 рокуТарифи на деякі комунальні послуги зростатимуть під час війни. У НБУ очікують, що дія мораторію закінчиться в 2025 році, після чого буде підвищення всіх тарифів.

За його словами, новий порядок перерахунку містить чіткий алгоритм, що ґрунтується на принципі «плати за те, що отримав».

«Для нас важливо, щоб надані комунальні послуги були якісними та відповідали заявленим стандартам. Люди мають бачити, що вони платять за реально надані послуги», – сказав глава уряду.

Під час засідання Шмигаль також ще раз пообіцяв, що влада не змінюватиме комунальних тарифів для населення до завершення поточного опалювального сезону.

Нагадаємо, Кабмін підвищив тарифи на електрику для населення на початку літа 2023 року. Як вони змінилися – на інфографіці «Слово і діло».

Раніше глава Міненергетики заявив, що уряд не веде обговорень та дискусій щодо підвищення тарифу на електроенергію під час опалювального сезону або після його завершення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: