У Чилі через лісові пожежі загинули майже пів сотні осіб

Читать на русском
Щонайменше 46 людей загинули внаслідок лісових пожеж у Чилі. Вогонь знищив тисячі гектарів лісу, а кількість жертв, швидше за все, зростатиме.
Фото: Pixabay

Внаслідок масштабних лісових пожеж, що вирують у центральній частині Чилі, загинули щонайменше 46 людей. За словами президенат країни Габріеля Боріка, кількість жертв, ймовірно, зростатиме.

Про це повідомляє BBC.

У п'ятницю, 2 лютого, Борік оголосив надзвичайний стан у районі Вальпараїсо, де проживає близько мільйона жителів, та наказав провести первинну евакуацію. Також відомо, що найбільше від вогню постраждали райони навколо прибережного туристичного міста Вінья-дель-Мар.

Chile declares state of emergency over wildfiresThe Times and The Sunday Times

Як заявили у міністерстві внутрішніх справ Чилі, пожежі охопили понад 43 тисячі гектарів по усій країні. Вони були спричинені вищими, ніж зазвичай, температурами, а також сильним вітром.

Наразі в країні активні 92 пожежі. Для приборкання вогню рятувальники застосовують гелікоптери і вантажівки, але їм складно добиратися до найбільш постраждалих районів.

За словами міністерки внутрішніх справ Кароліни Тоха, поки що дані про загиблих попередні.

«У нас є повідомлення з інших місць, де є ознаки того, що можуть бути загиблі, але ми не маємо підтвердження на місцях», – сказала вона на пресконференції у суботу.

Нагадаємо, влітку лісові пожежі охопили Грецію, вони стали наймасштабнішими в історії ЄС.

Також влітку вирували близько 1000 лісових пожеж у Канаді. Влада евакуювала цілі міста.

Крім того, у серпні повідомлялося про лісові пожежі на Гаваях. Кількість загиблих перевищила 60 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: