За добу на фронті відбулось майже 60 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Протягом доби відбулось 59 бойових зіткнень. Також ворог завдав 32 авіаційних удари та здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Протягом доби неділі, 4 лютого, росіяни 31 раз намагалися прорвати оборону українських військ на Авдіївському напрямку, на інших напрямках фронту кількість атак була значно меншою. Загалом на фронті впродовж доби відбулось 59 бойових зіткнень, ЗСУ відбили атаки на шести напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, протягом доби відбулось 59 бойових зіткнень. Також ворог завдав 32 авіаційних удари та здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Воїни «Сталевого кордону» знищили ворожий бліндаж – відеоВоїни оприлюднили відео успішної роботи зі знищення бліндажа та автомобіля російських окупантів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території країни-агресора, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах Синьківки, Петропавлівки, Кучерівки, Іванівки, Кислівки, Котлярівки, Крохмального та Піщаного Харківської області.

На Лиманському напрямку українськими захисниками відбито три атаки біля Тернів Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону ЗСУ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки неподалік Богданівки та Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку захисники відбили 21 атаку в районах населених пунктів Новобахмутівка, Степове, Авдіївка та ще 10 атак біля Тоненького, Сєверного, Первомайського, Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, 5 разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області.

У ЗСУ назвали втрати окупантів внаслідок бою з російською ДРГ на СумщиніОстаннім часом ситуація в прикордонні на Сумщині різко загострилася через безперервні спроби російських ДРГ прорвати кордон України на цьому напрямку.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито дві атаки північніше Приютного та Роботиного Запорізької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону українських військ.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено дві безуспішні спроби штурму позицій українських військ.

При цьому, впродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по п’яти районах зосередження особового складу ворога.

Нагадаємо, станом на 4 лютого загальна кількість втрат військ рф в особовому складі з початку повномасштабного вторгення склала вже близько 388 750 осіб.

Також на опублікованому першому супутниковому знімку аеродрому Бельбек у Криму можна побачити наслідки від нещодавньої ракетної атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: