Кремль наказав своїм дипломатам переслідувати російських артистів, які виступили проти війни – ЗМІ

Читать на русском
Російська влада наказала своїм дипломатам переслідувати артистів та знаменитостей, які виступають проти війни та підтримують Україну.
Фото: Reuters

Російська влада наказала своїм дипломатам переслідувати артистів та знаменитостей, які виступають проти війни та підтримують Україну.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними журналістів, МЗС країни-агресора почало звертати особливу увагу на артистів, які виїхали за кордон після початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

Як приклад Bloomberg наводить недавню ситуацію з групою «Бі-2», члени якої відомі своєю антивоєнною позицією. Гурт був затриманий за порушення імміграційних правил під час виступу на курортному острові Пхукет.

Прессекретарка МЗС росії Марія Захарова звинуватила «Бі-2» у спонсоруванні тероризму шляхом публічної підтримки України. А депутат Андрій Луговий пішов ще далі і закликав артистів «готуватися грати та співати на ложках та на металевих тарілках перед співкамерниками».

Москва намагалася добитися депортації музикантів, однак у чотирьох з них крім російського паспорта було громадянство Ізраїлю, тому влада Таїланду зрештою вирішила депортувати їх до Ізраїлю.

«Я радий, що завдяки старанній дипломатичній роботі нам вдалося звільнити ізраїльських громадян, заарештованих у Таїланді, разом із їхніми колегами по групі, які мають іноземне громадянство», – заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац.

Журналісти також повідомили, що Кремль планує до середини 2025 зобов'язати всіх російських громадян, які проживають за кордоном, стати на облік у консульських органах. Це нібито має допомогти владі у боротьбі з опонентами за кордоном.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що українські правоохоронці оголосили підозру російському актору та депутату Держдуми рф Дмитру Пєвцову у пропаганді війни.

Раніше ми розповідали, хто ще із представників російського шоу-бізнесу отримав підозру за злочини проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: