Гендиректор МАГАТЕ відвідає Київ та ЗАЕС

Читать на русском
Голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі наступного тижня відвідає Київ та Запорізьку атомну електростанцію.
Колаж 24 каналу

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі у лютому відвідає Київ, а також приїде на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС).

Про це повідомила пресслужба МАГАТЕ.

Україна увійшла до складу Ради керуючих МАГАТЕУкраїну обрали до складу Ради керуючих МАГАТЕ – одного з двох керівних органів агентства. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Гроссі приїде до України наступного тижня. Він проведе переговори на високому рівні у Києві, а потім поїде до Запорізької області.

«Генеральний директор Гроссі вже вчетверте перетинає лінію фронту, щоб відвідати ЗАЕС, усі шість реакторів якої зупинено вже майже півтора роки і не виробляють електроенергію, але все ще містять велику кількість ядерного палива, яке має бути збережене, у тому числі належним чином охолоджене і захищене», – йдеться у повідомленні.

На ЗАЕС глава МАГАТЕ планує:

  • досягти прогресу у вирішенні низки питань, серед яких потенційні ризики, пов'язані з діяльністю з технічного обслуговування обладнання АЕС;
  • порушити питання кадрового забезпечення ЗАЕС та запросить додаткову інформацію про недопущення працівників «Енергоатому» на станцію;

«Дуже важливо, щоб станція мала кваліфікований та досвідчений персонал, необхідний для забезпечення ядерної та фізичної ядерної безпеки. Кількість персоналу вже була значно скорочена з початку війни майже два роки тому», – пояснив Гроссі.

Разом із головою МАГАТЕ на станцію прибуде нова група експертів організації, яка замінить нинішню команду.

Нагадаємо, у січні Енергоатом заявив про нову загрозу на ЗАЕС. Також повідомлялося, що російські окупанти знову замінували ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: