Верховний суд повторно відмовився призупинити вирок ексголові Державіаслужби

Читать на русском
Касаційна інстанція вдруге не побачила підстав для призупинення виконання обвинувального вироку, оголошеного ексочільнику Держслужби.
фото: pravo.ua

Верховний суд повторно відмовився призупинити виконання вироку, яким засудили до 3,5 років позбавлення волі колишнього голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка.

Таке рішення 15 січня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд визнав Антонюка винуватим у зловживаннях і призначив йому 3,5 років позбавлення волі. Апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін. Адвокат Денисюка вже просив зупинити вирок і йому відмовили. Проте захисник вирішив вдруге подати аналогічне клопотання.

«Відмовити у задоволенні клопотання захисника про зупинення виконання вироку Вищого антикорупційного суду від 20 січня 2023 року та ухвали Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 1 грудня 2023 року щодо (Дениса Антонюка – ред.)», – йдеться в рішенні.

Також Касаційний кримінальний суд призначив розгляд касації на вирок Денисюку на 11:30 4 квітня 2024 року.

Нагадаємо, як встановив суд, голова Державіаслужби Денис Антонюк, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», використав службове становище всупереч інтересів служби, що спричинило тяжкі наслідки для ТОВ «Українсько-середземноморські авіалінії». Ідеться про збитки на понад 750 тис. грн від скасування запланованих рейсів у зв'язку із непогодженням вильотів, які мали виконуватися належним чином сертифікованими повітряними суднами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: