Раді пропонують посилити відповідальність за поширення наркотиків під час воєнного стану

Читать на русском
Раді пропонують посилити відповідальність за незаконне розповсюдження наркотиків та психотропів під час воєнного стану/
pexels

Комітет правоохоронної діяльності рекомендує Раді прийняти за основу проект закону про посилення відповідальності за незаконну діяльність у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів під час дії воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба ВР.

Зокрема, законопроект пропонує відносити незаконне провадження та зберігання прекурсорів, а також порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів до категорії тяжких правопорушень.

За незаконне провадження, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів хочуть карати штрафом до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

За порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів та психотропних речовин законопроект передбачає штраф до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, пропонується запровадити кримінальну відповідальність для правоохоронців за бездіяльність по обігу наркотичних засобів та психотропних речовин під час дії військового стану.

Нагадаємо, 21 грудня Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроект про легалізацію медичного каннабісу. Підписання законопроекту блокували у Раді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: