Окупанти вбили останнього жителя прикордонного села на Сумщині

Читать на русском
Росіяни вбили останнього мешканця села Степок у Сумській області. Тіло 60-річного мешканця знайшли у власному будинку.
Суспільне

Російські окупаційні війська обстріляли село Степок у Сумській області. Через ворожу атаку загинув останній житель населеного пункту, снаряд потрапив прямо в кімнату, де був чоловік.

Про це повідомляє видання «Суспільне».

Загибель чоловіка підтвердив його син, місцева влада та СБУ.

Як зазначається, тіло 60-річного мешканця села знайшли опівдні 24 січня.

Загибель цивільного у Степку також підтверджують у Краснопільській селищній раді Сумської області.

Син загиблого зазначає, що було пряме попадання ворожого снаряду у кімнату, де був чоловік. Його батько був останнім мешканцем села, всі інші люди евакуювалися.

«Інформація надійшла на цьому тижні. Це було пряме влучання в будинок. Орієнтовно загинув на минулих вихідних, можливо це був понеділок до кінця ще невідомо», — повідомляє секретарка Краснопільської селищної ради Ірина Юхта.

СБУ розпочала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як відомо, село Степок знаходиться недалеко від кордону з країною-агресора поруч з гуманітарним переходом «Покровка-Колотилівка».

Нагадаємо, вранці 27 січня російське ДРГ обстріляли транспортний засіб із цивільними, які їхали дорогою між двома селами Хотінської громади Сумського району. 54-річний чоловік, який був за кермом, та його 68-річна сестра загинули.

Також у січні російська ДРГ розстріляла цивільне авто на Чернігівщині, загинув водій. Після цього на Чернігівщині посилили контроль біля кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: