У ВМС пояснили, навіщо росія пригнала до Криму підбитий «Оленегорский горняк»

Читать на русском
БДК стоїть у Севастопольській бухті. Однак після отриманих пошкоджень корабель перебуває в ремонті.
wikimedia.org

Російські військові перекинули до Севастополя БДК «Оленегорский горняк», який зазнав сильних пошкоджень під час атаки у серпні минулого року. Однак цей корабель не придатний для виконання завдань. Він поки що на ремонті.

Про це заявив представник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону 25 січня.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

За його словами, вже є підтверджена інформація про те, що судно стоїть у Севастопольській бухті. Проте, після отриманих пошкоджень, корабель перебуває у ремонті та кваліфікований як небоєздатний.

«Швидше за все, саме з цією метою з Новоросійська його туди перекинули. Тому чекати від нього якихось чергових подвигів не варто», – сказав Плетенчук.

Коментуючи можливість подальшого ремонту та виведення в бойовий стан корабля, він припустив, що такий сценарій швидше за все неможливий.

Нагадаємо, 4 серпня на військово-морську базу окупантів у Новоросійську було здійснено атаку морськими дронами СБУ та ВМС України. Хоча російське Міноборони заявило, що «атаку було успішно відбито», пошкодження отримав корабель «Оленегорский горняк».

За даними британської розвідки, корабель отримав серйозні пошкодження - ймовірно, пробито кілька водонепроникних відсіків. У ГУР зазначили, що втрата цього судна послаблює флот окупантів, а також несе для рф великі ризики у сфері безпеки.

Тоді росіяни відбуксували підбите судно до порту Новоросійська.

На інфографіці «Слово і діло» – динаміка знищення російських кораблів та катерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: