САП скерувала до суду справу депутата Волинської облради

Читать на русском
Антикорупційний прокурора затвердив обвинувальний акт стосовно депутата Волинської обласної ради і скерував його до суду.
фото: pershyj.com

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Волинської обласної ради від фракції «За майбутнє» Валентина Кошельника, якому інкримінують зловживання впливом за неправомірну вигоду.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«17 січня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно депутата Волинської обласної ради, який обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував депутата Кошельника з альтернативою 900 тисяч грн застави. Ці кошти внесли і його відпустили під такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із Волинської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили депутата Волинської облради. Депутату інкримінували одержання неправомірної вигоди у сумі 35 тисяч доларів. За ці кошти він обіцяв посприяти громадянину у придбанні земельної ділянки, що розташована на території однієї з територіальних громад Волинської області, для створення на ній підприємства з утилізації відходів. Пізніше депутату повідомили про підозру у зловживанні впливом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: