Кабмін виділив із резервного фонду майже 800 мільйонів на зміцнення оборони: деталі

Читать на русском
Із резервного фонду держбюджету виділили 792 мільйони гривень на зміцнення обороноздатності України.
t.me/Denys_Smyhal

Уряд виділив із резервного фонду держбюджету 792 мільйони гривень на зміцнення обороноздатності. Їх спрямують на термінові потреби наших військових підрозділів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, 16 січня, під час засідання Кабміну.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

«Ці додаткові кошти розподіляються військовими підрозділами на вкрай термінові потреби. На закупівлю боєприпасів, тепловізорів, дронів. Йдеться про додаткове фінансування для кожної бригади (пропорційно сплаченому у грудні ПДФО)», – повідомив прем'єр.

Представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук докладніше розповів про призначення вищезгаданої суми. Так:

  • Міністерству оборони направлять 657 млн гривень (з них для Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту - 10,7 млн гривень);
  • Головному управлінню розвідки Міністерства оборони - 10 млн 524 тис. гривень;
  • Міністерству внутрішніх справ - 100 млн 769 тис. гривень (з них для Національної гвардії - 62,5 млн. гривень та Адміністрації Державної прикордонної служби - 38 млн 269 тис. гривень);
  • Службі безпеки України - 23,8 млн гривень.

«Слово і діло» писало про те, як змінювалися витрати на оборону за роки незалежності України. Також на нашій інфографіці можна подивитися все про бюджет-2024 – основні показники та витрати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: