ВАКС визначив запобіжний захід директору філії «Енергоатому»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання прокурора САП про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
фото: Міністерство інфраструктури

Вищий антикорупційний суд визначив 7 млн грн застави як запобіжний захід генеральному директору відокремленого підрозділу державного підприємства «НАЕК «Енергоатом».

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, йдеться про керівника відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» Миколу Божка.

«8 листопада 2023 року за участі прокурора САП слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід генеральному директору відокремленого підрозділу ДП НАЕК «Енергоатом», який підозрюється у завданні майже 100 млн грн збитків державі при будівництві сховища відпрацьованого ядерного палива. Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 7 млн грн», – інформує САП.

Також суд поклав на підозрюваного процесуальні обов'язки: повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколі Божку та ще чотирьом фігурантам справи. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

Раніше САП направила до суду справу про хабар від колишнього народного депутата Максима Микитася директору ВП «Атомпроектінжиніринг» Ігорю Орлову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: