У Колумбії внаслідок зсувів загинули понад 30 людей

Читать на русском
У Колумбії через сильні дощі стався зсув ґрунту. Внаслідок цього загинуло щонайменше 34 людини, з них велика кількість – діти.
Фото: Reuters

У Колумбії потужна злива спровокувала три зсуви ґрунту в горах. В результаті цього загинули 34 людини, багато з яких ховалися від стихії у будинках.

Про це повідомляє Reuters.

Зсуви зійшли на дорогу між містами Кібдо та Медельїн, внаслідок чого десятки людей опинилися під завалами. Зазначається, що зсув накрив будинок, у якому перебували близько 50 осіб.

Дорога, що з'єднує ці міста, раніше вже була перекрита через кілька зсувів. Тому багато людей кинули тут свої авто, щоб сховатися в будинках Кармен-де-Атрато від нового зсуву. Останній поховав і будинки, що були поруч, і автомобілі.

«Я глибоко шкодую про загибель 33 людей в цій трагедії, переважно дітей, за попередніми повідомленнями з території», – написала віцепрезидент Колумбії Франсіа Маркес у соцмережі Х.

Відомо, що є люди, які залишаються заваленими уламками та землею. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Нагадаємо, 3 серпня 2023 року в грузинському селищі Шові відбувся зсув і зійшли селеві потоки. Першого дня рятувальникам вдалося евакуювати понад 200 людей. Загинули понад 30 людей.

Також у серпні на Одещині внаслідок зсуву ґрунту загинула дитина.

2021 року в Японії зсув знищив 80 будинків, загинули люди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: