Кількість загиблих внаслідок землетрусу в Марокко перевищила 2800 осіб

Читать на русском
Зростає кількість жертв землетрусу в Марокко – на даний момент відомо про понад 2800 загиблих і майже стільки ж поранених.
The New York Times

Кількість загиблих внаслідок землетрусу магнітудою 6,8, який стався в Марокко, становить приблизно 2862 особи, 2562 особи отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на державне телебачення.

До марокканських зусиль з пошуку тих, хто вижив, приєдналися пошукові групи з Іспанії, Великої Британії та Катару.

Більшість зони землетрусу розташована у важкодоступних районах, тому точну кількість загиблих ще не встановлено. Немає також оцінок кількості зниклих безвісти.

Незважаючи на масштаби руйнувань, рятувальники, які ведуть пошук із собаками, все ще сподіваються знайти тих, хто вижив.

Епіцентр землетрусу знаходився приблизно за 72 км (45 миль) на південний захід від Марракеша, де було пошкоджено деякі історичні будівлі у старому місті, об'єкті Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Землетрус також завдав серйозних збитків історично значущій мечеті Тінмел XII століття. Більш сучасні частини Марракеша переважно залишилися неушкодженими.

За оцінками ООН, внаслідок землетрусу постраждали 300 тисяч людей.

Нагадаємо, найсильніший з 1960 року землетрус у Марокко стався в ніч проти 9 вересня.

Крім того, у Лівії щонайменше 2 тисячі людей загинули, а ще 5-6 тисяч вважаються зниклими безвісти після масштабної повені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: