Індекс паспортів світу: Україна увійшла до п'ятірки країн, які показали найбільший прогрес за 10 років

Читать на русском
Україна посіла 32 місце у рейтингу сили паспорта. Громадяни мають можливість подорожувати без віз до 148 країн світу.
Vista Create

Україна увійшла до п'ятірки країн, які за останні десять років показали найбільший прогрес у рейтингу «сили» паспорта. Станом на січень Україна посідає 32 місце – громадяни мають можливість подорожувати без віз до 148 країн світу.

Рейтинг складає компанія Henley & Partners.

Паспорт України увійшов до 30 «найсильніших» у світі: як змінювалася позиція нашої країни у рейтингуУкраїна посіла 30 місце в Індексі паспортів світу, де країни ранжуються за можливостями безвізових подорожей для громадян. Як змінювалося місце Україні в рейтингу та його лідери – на інфографіці.

Перше місце в рейтингу посіли одразу шість країн: Німеччина, Італія, Іспанія та Франція, Сінгапур та Японія – їхні громадяни можуть подорожувати без візи за 194 напрямками світу (із 227).

Південна Корея, Фінляндія та Швеція посіли друге місце (193 безвізові напрямки), Австрія, Данія, Ірландія та Нідерланди – третє місце (192). У першій десятці країн домінують європейські.

Аутсайдерами рейтингу є Сирія та Афганістан – їхні громадяни можуть поїхати без віз лише до 29 та 28 країн відповідно.

Творці рейтингу зазначають, що середня кількість напрямків, куди мандрівники можуть потрапити без візи, зросла з 58 у 2006 році до 111 у 2024 році.

Нагадаємо, із інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як змінювалося місце України у світовому рейтингу благодійності.

Також ми дослідили, як змінювалося місце України у рейтингу найбільш інноваційних країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: