У Японії знову зросла кількість загиблих в результаті землетрусу

Читать на русском
Внаслідок землетрусу магнітудою 7,6, що стався у Японії 1 січня, загинули 92 особи, поранення отримали близько 500 людей.
Фото: Reuters

Жертвами потужного землетрусу магнітудою 7,6, що стався 1 січня у Японії, стали вже 92 особи. Понад 460 людей отримали поранення.

Про це повідомляє ABC News.

Влада префектури Ісікава, яка постраждала найбільше, повідомила, що 55 людей загинули в місті Вадзіма і 23 – у Судзу. Про 13 інших повідомили в п'яти сусідніх містах.

Понад 460 осіб отримали поранення, щонайменше 26 із перебувають у важкому стані.

Також зазначається, що 242 людини вважаються зниклими безвісти. Серед них багато літніх людей.

У зоні стихійного лиха триває пошуково-рятувальна операція, в якій задіяні екстрені служби, поліція та близько 4600 військових.

«Під будівлями, що обрушилися, все ще залишається багато людей, які чекають допомоги. Ми докладемо всіх зусиль на місці події і постараємося врятувати якнайбільше людей», – заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда.

Повідомляється, що підземні поштовхи в частині країни, що постраждав від землетрусу, продовжуються досі.

У деяких районах, включаючи регіон Хокуріку та префектуру Ніігата, йдуть дощі. Метеорологи попереджають, що вони можуть підвищити ризик виникнення нових зсувів і закликають людей бути пильними.

Нагадаємо, 1 січня у префектурі Ісікава в центральній частині Японії стався потужний землетрус магнітудою 7,6. Через катастрофу в країні зупинили рух поїздів, а телеканали скасували новорічні передачі. Понад 35 тисяч будинків у центральній частині Японії залишилися без електропостачання.

Раніше на північному заході Китаю стався потужний землетрус, внаслідок якого загинули щонайменше 111 людей.

Також, як відомо, у жовтні внаслідок потужних землетрусів в Афганістані загинули понад 2 тисячі людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: