У Японії знову зросла кількість жертв землетрусів

Читать на русском
Загальна кількість жертв серії землетрусів, що сталися в японській префектурі Ісікава та на півострові Ното, зросла до 73 осіб. У деяких районах, як і раніше, немає доступу до води та електрики.
Фото: Reuters

Загальна кількість жертв серії землетрусів, що сталися в японській префектурі Ісікава та на півострові Ното, зросла до 73 людей.

Про це повідомляє Reuters.

За даними префектури Ісікава, понад 33 тисячі людей покинули свої будинки, а в деяких районах, як і раніше, немає доступу до води та електрики. Також там спостерігаються проблеми із мобільним зв'язком.

Мери найбільш постраждалих міст вимагають від уряду розчистити дороги та оперативно надати допомогу. Зазначається, що в деякі райони префектури на даний момент можна дістатися лише на гелікоптері.

Журналісти також повідомляють, що на півострові Ното продовжують фіксувати невеликі поштовхи, що також уповільнює роботу рятувальників з ліквідації наслідків катастрофи.

Нагадаємо, Новий рік у Японії розпочався з катастрофи. У префектурі Ісікава на узбережжі Японського моря стався потужний землетрус магнітудою 7,6 бала. Крім того, на північно-західному узбережжі Японії біля півострова Ното стався ще один землетрус, після чого було зафіксовано ще більше 100 поштовхів. Спочатку повідомлялося про 57 загиблих.

Раніше на північному заході Китаю стався потужний землетрус, внаслідок якого загинули щонайменше 111 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: