В Україні розробили універсального бойового робота – фото

Читать на русском
Бойова частина робота вже пройшла успішні випробування та має позитивні відгуки від наших військових.
t.me/zedigital

Українські розробники створили універсальний робот, який може проводити розвідку, штурмувати чи обороняти позиції. Нині його тестують.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Розробники розповіли, як посилили морські дрони Sea Baby для боротьби з рфУкраїнські фахівці постійно модернізують морські дрони Sea Baby. Нині на них у кілька разів більший заряд вибухівки.

«D-21-11 – це універсальний український робот, який створили учасники оборонного кластера Brave1. Машина обладнана автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання. Наприклад, проводити розвідку, штурмувати чи обороняти позиції», – розповів голова Мінцифри.

За словами Федорова, робота-платформу можна використовувати, щоб безпечно доставляти боєприпаси чи провізію для бійців до гарячих точок. Бойова частина повністю знімна. Вона вже пройшла успішні випробування та має позитивні відгуки від військових.

У планах розробників – інтегрувати в робота НАТОвські види озброєння та посилити стійкість до ворожого РЕБ. Наразі команда працює над масштабуванням виробництва.

Нагадаємо, раніше в Україні розробили стійкий до засобів РЕБ ударний дрон. Також повідомлялося, що Україна використовує штучний інтелект для пошуку зниклих безвісти людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: