Комітет Ради з нацбезпеки проголосував за відкликання Безуглої з посади заступника голови

Читать на русском
Мар'яну Безуглу зі Слуги народу відкликали з посади заступника голови комітету Ради з національної безпеки.
facebook.com/bezuhlamariana

Народну депутатку від партії «Слуга народу» Мар'яну Безуглу відкликали з посади заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки. Таке рішення ухвалив комітет, тепер необхідне голосування у сесійній залі.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram у п'ятницю, 5 січня.

«Так, справді сьогодні Комітет ВРУ по питанням оборони прийняв рішення відкликати Марʼяну Безуглу з посади заступниці Голови Комітету. Рішення пройшло майже одноголосно (1 утримався)», – написав він.

Однак Железняк уточнив, що є два важливі моменти:

  • Безуглу відкликали тільки з посади заступниці, тобто вона й надалі залишатиметься членом Комітету;

  • виключення Безуглої з Комітету потребує понад 226 голосів у парламенті. Тільки після цього воно вважається прийнятим.

Сама депутатка прокоментувала таке рішення на своїй сторінці у Facebook. Безугла також нагадала, що рішення згідно закону може бути ухвалене лише у залі. Також, за її словами:

  • це лише рекомендація від Комітету.
  • зроблено все було максимально підступно: голова Комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюся на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували.

«Я не здамся НІКОЛИ і жодний шантаж не змусить мене відступити від принципів, роботи, боротьби та правди», - додала Безугла.

Нагадаємо, ще в листопаді минулого року Безугла потрапила у скандал через свої заяви. 26 листопада депутат у своєму Facebook написала, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку, оскільки не надав «жодного плану дій на 2024 рік» ні на Ставці верховного головнокомандувача, ні комітету з нацбезпеки, де вона працює.

Водночас, голова комітету нардеп Роман Костенко заявив, що Залужний взагалі не повинен був подавати план, і його не вимагав комітет.

Після цього в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що в СН хочуть виключити Безуглу із фракції після її висловлювань про Залужного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: