Пенсіонери у січні зможуть додатково обміняти старі лампи на LED

Читать на русском
З 4 січня пенсіонери матимуть змогу обміняти у відділеннях Укрпошти ще п'ять старих ламп на нові LED-лампи.
minre.gov.ua

З 4 січня у міських відділеннях «Укрпошти» пенсіонери зможуть додатково отримати до 5 нових LED-ламп, причому старі лампи можна принести протягом місяця.

Про це повідомила пресслужба поштового оператора.

Програма із заміни старих лампочок на енергозберігаючі повноцінно запрацювала: як обмінятиПовноцінно стартувала програма обміну ламп розжарювання на LED-лампи. Для обміну потрібно подати заявку в додатку Дія або просто прийти на Укрпошту з лампами, паспортом та податковим номером.

«З сьогоднішнього дня, 4 січня, програма ЄС та уряду, метою якої є зменшення навантаження на енергосистему через заміну ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи у будинках українців, запрацює у 23 тисячах населених пунктів по всій країні», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пенсіонери можуть обміняти додатково до 5 нових LED-ламп у відділеннях «Укрпошти» українських міст, окрім тимчасово окупованих територій.

Для обміну пенсіонерам необхідно мати при собі паспорт, індивідуальний податковий номер облікової картки платника податків (РНУКНП, раніше – ідентифікаційний номер), пенсійне посвідчення та активний номер телефону.

Обмінювати додаткові енергозберігаючі лампи пенсіонери можуть безкоштовно, поки світлодіоди є в наявності.

«Цього разу для участі у програмі пенсіонерам не обов'язково мати старі лампи для обміну. Натомість вони можуть принести їх до відділень «Укрпошти» протягом місяця з моменту отримання п'яти додаткових світлодіодних ламп», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у грудні в Україні стартувала нова фаза програми обміну старих лампочок на LED. До цього така ж програма працювала у січні-лютому 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: