Ще двох підозрюваних суддів Київського апеляційного суду відсторонили

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган підтримав частково два клопотання керівника САП про тимчасове відсторонення двох суддів.

Вища рада правосуддя відсторонила до 30 січня 2024 року суддів Київського апеляційного суду В'ячеслава Дзюбіна і Ігоря Паленика від здійснення правосуддя. НАБУ і САП підозрюють їх в одержанні неправомірної вигоди.

Такі рішення 29 грудня ухвалив орган, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника САП Олександра Клименка задовольнили частково. Тимчасово до 30 січня 2024 року відсторонити суддю Київського апеляційного суду В'ячеслава Дзюбіна від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності... Тимчасово до 30 січня 2024 року відсторонити суддю Київського апеляційного суду Ігоря Паленика від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Рішення підтримали всі 14 присутніх членів ВРП.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Паленика з альтернативою 4 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя В'ячеслав Дзюбін отримав 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешт з двох літаків у справі колишнього керівника «Мотор-Січі» В'ячеслава Богуслаєва. 10 тис. дол. з цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту 25 тис. дол. для трьох інших суддів Київського апеляційного суду – Юрія Сливи, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного.

Зокрема, Паленик отримав від Дзюбіна 25 тис. дол. у коробці з-під віскі. Надалі 8300 дол. він запакував у пачку з-під кави і передав їх судді Сливі. Суддя Глиняний отримав 8300 дол. у рекламній брошурі інтернет-провайдера. Під час обшуків у Дзюбіна відшукали 10 тис. дол., переданих як неправомірну вигоду, у Паленика знайшли усі 25 тис. дол. неправомірної вигоди, оскільки, на думку слідства, той поміняв купюри перед їхньою передачею суддям Сливі та Глиняному. В Сливи та Глиняного знайшли по 8300 доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: