САП скерувала до суду справу ексзаступника міністра оборони

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника керівника оборонного відомства.
фото: Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міністра оборони Ігоря Халімона у справі про завдання 12 млн грн збитків та у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України в особливий період.

Про це повідомляє прес-служба САП.

В прокуратурі не називають прізвище обвинуваченого, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Халімона.

«29 грудня 2023 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника міністра оборони України, зловживання якого під час здійснення закупівлі продуктів харчування для армії завдали державі мільйонних збитків. Дії колишнього посадовця Міноборони кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України. Досудове розслідування здійснювалось детективами НАБУ спільно зі слідчими ДБР за процесуального керівництва прокурорів САП», – інформує САП.

Раніше Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з іншим фігурантом цієї справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Ігорю Халімону та колишньому посадовцю Міноборони Костянтину Ступаку. За даними слідства, у 2020 році Міноборони провело тендери на закупівлі послуг з організації харчування для ЗСУ на 2021 рік. Колишній заступник міністра надав вказівку керівнику департаменту укласти додаткові угоди з постачальниками послуг. Згідно із ними, з основних договорів виключено зобов'язання постачальників з транспортування продуктів та своєчасного поповнення недоторканих продовольчих запасів ЗСУ. Відтак, цим тепер мало займатись ЗСУ, витрачаючи додаткові бюджетні кошти і залучаючи особовий склад і техніку.

В результаті державі заподіяно майже 12 млн збитків. Крім того, дії підозрюваних призвели до зниження бойової готовності й обороноздатності ЗСУ та створили потенційну загрозу основам національної безпеки України в особливий період.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: